Als jij een deel van jouw erf of jouw bedrijfsterrein wilt verharden, overweeg dan eens om voor gebruikte betonplaten te kiezen. Dit is niet alleen een duurzame keus, het is voor jou ook financieel voordelig. En de kwaliteit van het beton is er niet minder om. Gebruikte betonplaten kun je bestellen bij De Keij, een echte specialist op het gebied van deze verharding. Zij kunnen deze ook voor jou aanleggen, zij voeren namelijk ook allen bijkomende grondwerkzaamheden uit. Als jij een stuk terrein verhard moet hebben, dan is het dus de moeite waard om eens contact met dit bedrijf op te nemen.

Waarom gebruikte betonplaten?

Voor het verharden van een terrein is beton altijd een goede optie. Het heeft een hoge draagkracht, waardoor je er zonder problemen met zware machines over kunt rijden. Je kunt dan kiezen voor nieuwe platen, maar bij De Kleij bieden ze dus ook de mogelijkheid om gebruik te maken van gebruikte betonplaten. Waarom zou je hier nu voor kiezen? Daar zijn verschillende redenen voor:

  • de platen zijn voordeliger geprijsd
  • de kwaliteit is niet minder dan van nieuwe exemplaren
  • het is beter voor het milieu

Om met het laatste punt te beginnen, de productie van beton is niet echt goed voor het milieu. Ook al bestaat het uit natuurlijke materialen, de bewerking kost veel energie en daardoor is het niet het meest duurzame product. Kies je voor gebruikte betonplaten, dan scheelt dit natuurlijk enorm in de milieubelasting. Hergebruik van producten is immers altijd duurzamer dan voor nieuwe producten kiezen. Daarom is dit dus echt een aanrader. Maar hoe milieubewust jij ook bent, het moet voor jouzelf natuurlijk ook voordelen hebben. Een groot voordeel is dat gebruikte betonplaten een stuk goedkoper zijn dan nieuwe exemplaren. Financieel levert het jou dus voordeel op en dat is mooi meegenomen.

Kwaliteit

Maar hoe zit het nu met de kwaliteit? Duurzaamheid en financieel voordeel is mooi, maar als je de platen veel korter meegaan, heb je daar uiteindelijk weinig aan. Ook dit is geen punt, gebruikte betonplaten van De Kleij voldoen aan alle kwaliteitseisen. Ze zijn nog net zo sterk als nieuwe exemplaren, je kunt alleen zien dat ze al eerder gebruikt zijn. Eigenlijk zijn er dus niet echt minpunten te noemen voor het hergebruik van deze platen. Wil jij voordelig uit zijn, maar wil je geen gebruikssporen kunnen zien? Dan kun je in plaats van gebruikte betonplaten ook kiezen voor B-keus platen. Dit zijn platen die nog nieuw zijn, maar die kleine schoonheidsfoutjes hebben. Vaak zitten deze schoonheidsfoutjes in de toplaag. Daar zijn bijvoorbeeld wat schilfer vanaf of er zit een haarscheurtje in. Voor de kwaliteit maakt dit niet uit, die is ook bij deze B-keus exemplaren gewoon uitstekend op orde. Je profiteert als koper wel van een scherpe prijs, aangezien niet iedereen interesse heeft in deze platen met schoonheidsfoutjes. Ben jij op zoek nieuwe, B-keus of gebruikte betonplaten? De Kleij kan het jou allemaal leveren en kan het ook voor jou aanleggen. Vraag hen gerust eens naar de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan.