Verrassing! Een Japans bedrijf heeft de technologie voor zonnepanelen dusdanig weten te verbeteren, dat de kristallijnen panelen die we tot nu toe altijd kenden in één klap achterhaald en verouderd zijn. De zogeheten Solar Frontier panelen nemen nu langzaam de Europese daken over. Ongeveer tien jaar geleden waren zonnepaneelinstallaties nog voorbehouden aan de rijkere bovenklasse en hogere middenklasse. Zij hadden voldoende geld om een blauw plaatje met kristallijnen op hun dak te leggen. Zonnepanelen werden daarmee ook een soort statussymbool. Tegenwoordig zijn zonnepaneelinstallaties enorm gedaald in prijs. Terwijl de kleinere inkomens zich inmiddels net een zonnepaneelinstallatie kunnen veroorloven, is het alweer aan de beter bedeelden onder ons om te investeren in de Solar Frontier panelen. Dat men überhaupt inziet wat het belang is van het opwekken van zonne-energie is op zich al een hele vooruitgang. Zelfs al doet men het vanwege een misplaatst verlangen naar een zekere status binnen de maatschappij, dan nog zal het investeren in zonne-energie een klein beetje meehelpen het huidige klimaatprobleem de baas te worden. Om dit mogelijk te maken is de wetenschap hard op zoek naar voldoende verschillende alternatieven voor fossiele brandstoffen. Van groot belang is dat deze alternatieven ook genoeg rendement leveren om onze moderne productie- en consumptiemaatschappij van energie te blijven voorzien. De Solar Frontier panelen zijn een voorbeeld van hoe deze wetenschappelijke aandacht voor het onderwerp in praktische zin gerealiseerd wordt. Het verschil tussen deze nieuwe generatie zonnepanelen en de oude laat duidelijk zien hoe snel en weergaloos technologie zich in korte tijd kan ontwikkelen. Met een hoger rendement, betere weerstand tegen verschillende weersomstandigheden en temperaturen en een meer verantwoorde productiemethode zijn de Solar Frontier panelen de voorlopige winnaars op het gebied van particuliere opwekking van zonne-energie.

De mogelijkheden van Solar Frontier panelen

Solar Frontier panelen hebben één bijzonder kenmerk waar iedereen, inclusief elke leek op het gebied van zonnepanelen, ze aan zal kunnen herkennen. In tegenstelling tot de kristallijnen panelen (die metallic blauwe met rasterpatroon, die men tegenwoordig overal ziet) hebben Solar Frontier panelen een egaal zwart oppervlak. Dit bevordert optimale opname van zonne-energie en resulteert vervolgens in een rendement dat tot 12 procent hoger kan liggen dan bij kristallijnen panelen. Voor veel mensen zal ook dit gelikte uiterlijk een reden zijn om de Solar Frontier panelen aan te schaffen. Door dit egaal donkere oppervlak zien de panelen er eerder uit als een chique soort dakbedekking dan als de technologische hoogstandjes die ze eigenlijk zijn. De Solar Frontier panelen zijn bovendien gemaakt om heftige weersomstandigheden te doorstaan. Daarom kunnen ze over de hele wereld geëxporteerd en geïnstalleerd worden, zonder dat voor bijzondere klimaten aparte modellen hoeven te worden gebouwd. Hun lange levensduur maakt de Solar Frontier panelen tot bijzonder duurzame producten. Terwijl kristallijnen panelen niet goed overweg konden met wisselende temperaturen en daardoor minder efficiënt werden, blijft onder dergelijke omstandigheden het rendement van Solar Frontier panelen. Dat er bij het productieproces van deze nieuwste zonnepanelen beter wordt gelet op een milieuvriendelijke aanpak, pleit voor de Japanse producent. Blijkbaar begrijp hij heel goed wat de reden is waarom mensen overwegen te investeren in zonnepanelen. Het zou natuurlijk geen zin hebben om een zonnepaneelinstallatie op je huis te bouwen, waarbij je hoopt bij te dragen aan een beter milieu, terwijl de productie van de panelen alleen al deze nobele intentie volledig teniet doet. Uit al deze eigenschappen van de nieuwe generatie zonnepanelen blijkt dat de potentie van Solar Frontier panelen om bij te dragen aan een weersomstuit in de huidige klimaatontwikkelingen aanzienlijk groter is dan bij de kristallijnen panelen.

U bent aan zet

Nu is het aan u. Doet u mee of niet? Zelfs al is de prijs van de Solar Frontier panelen boven uw budget, dan kunt u nog steeds investeren in kristallijnen panelen, want die zullen ook nog wel een tijdje op de markt blijven. Alle beetjes zijn meegenomen. Doet u het niet voor de toekomst van de planeet (wat heel begrijpelijk is, want wij mensen hebben moeite met ons voor te stellen wat er precies wordt bedoeld met dergelijke formuleringen), doe het dan voor uzelf en uw eigen bankrekening. In eerste instantie zal een hap van een paar duizend euro wel pijn doen, maar u kunt dit bedrag (afhankelijk van uw energieverbruik en de energiekosten van de grijze leverancier) binnen een paar jaar terug hebben verdiend, waarna u winst kunt gaan maken op uw investering. Stel, u wilt graag het nieuwste van het nieuwste en u hebt het ervoor over om Solar Frontier panelen aan te schaffen. Uw rendement zal hoger liggen, wat positieve gevolgen zal hebben voor de winst die u kunt maken. Voorlopig zijn Solar Frontier panelen nog niet voor iedereen, maar het is een bewonderenswaardige en begerenswaardige ontwikkeling op het gebied van alternatieve energiebronnen. Wanneer u dus besluit een zonnepaneelinstallatie aan te schaffen of uw huidige installatie te updaten naar een variant die beter presteert, houdt deze nieuwe modellen dan in gedachten. De redenen waarom u begint aan het opwekken van zonne-energie zijn natuurlijk persoonlijk en kunnen heel uiteenlopend zijn. Verdiept u in ieder geval goed in het onderwerp en vraag de leverancier welk product het best bij uw motivatie, budget, woonsituatie, energieverbruik en ruimtelijke beschikbaarheid past. Samen komt u dan tot een sommetje, waaruit u mooi kunt afleiden hoe rendabel de investering zal zijn. Elk zonnepaneel brengt ons bovendien weer een stap dichter bij een gebalanceerd klimaat en een hoopvolle toekomst.